Mijn vijf meest gebruike WordPress Plugins

WordPress en ik zijn al jaren vrienden. Dankzij WordPress heb ik veel werk gekregen en heb ik veel klanten kunnen helpen met hun projecten.

Hier is een lijst van mijn meestgebruikte plugins. Allemaal gratis.

 1. All-in-one WP Migration [Link]
  Deze plugin helpt mij een backup te maken een WordPress installatie. Elke maand maak ik zo een backup. Je kan er mee importeren, exporteren en je kan er backups mee maken.
 2. Advanced Custom Fields (Pro) [Link]
  WordPress kan veel, maar met deze plugin pas je de back-end ( het admin gedeelte) helemaal aan. Waar je graag aanpassingen wil hebben zet je ACF in. Bijvoorbeeld deze pagina van het project Huurwoningdesk, waarin ik aangepaste blokken hebben ontworpen zodat de informatie beter wordt weergegeven. Ik maak gebruik van de Pro variant met een licentie.
 3. Wordfence [Link]
  Eén derde van de sites op het internet zijn WordPress sites. Zoiets ongeveer. Dat betekent dat ze ook erg gevoelig zijn voor hackers en andere ongewenste indringers. Wordfence beschermt je site voor deze aanvallen.
 4. Yoast
  Yoast SEO is waarschijnlijk de meest bekende plugin die er is in het WordPress Eco Systeem. Yoast helpt je met het SEO gedeelte van je website. Met de gratis plugin biedt het sitemaps, permalink configuratie en optimalisatie bij de resultaten in Google.
 5. Smush-it [Link]
  Plaatjes en foto’s kunnen het laden van je site vertragen. Een trage site is zo irritant. Met Smush-it kan je de afbeeldingen aanzienlijk verkleinen zonder teveel kwaliteit te verliezen.

Zo dat was het voor deze lijst. Kort en bondig. Heb je vragen over de installatie van een plugin of andere vragen? Stel ze dan gerust.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *